Mary didn’t understand such sentences as“She is blue today”,“You are yellow”,“He has a green thumb”,“He has told a white lie”and so on.And she went to the teacher Mrs James for help.

Mary:Mrs James,there is a colour in each of the sentences.What do they mean?

Mrs James:In everyday English,Mary,blue sometimes means sad,yellow afraid.A person with a green thumb grows plants well and a white lie is not a bad one.

Mary:I'm afraid I don’t understand them all.Would you give me an example for “a white lie”?

Mrs James:Certainly.Now I just give you some cakes.In fact you don’t like it,but you don’t want to let me know it.Instead you say,“No,thanks.I’m not hungry.”That’s a white lie.

Mary:It sounds very interesting.Thanks very much.

Mrs James:You are welcome.Colours are meaningful.I think you will meet more sentences like these in the future.Please come to me if you have any questions.

1.Blue sometimes means sad in ________ English.

A.good         B.spoken       C.usual         D.poor

2.I don’t have a green thumb,so all my plants________.

A.die off       B.grow well    C.look nice      D.are good

3.He is ________today.He is told that his father is seriously ill.

A.blue        B.yellow        C.green         D.white

 

【答案】

 

1.B

2.A

3.A

【解析】

试题分析:本文是Mary不明白英语中颜色的其他含义,故求助于Mrs James。Mrs James不仅认真地回答了Mary的问题,而且还欢迎她再来。。

1. 细节理解题。根据MrsJames的第一个答语:In everyday English,Mary,blue sometimes means sad,日常英语中。蓝色有时意味着悲伤。Everyday English日常英语,一般多指spoken English英语口语。故判断为B。

2. 推理判断题。根据文中的A person with a green thumb grows plants well一个种植能手能种好植物。I don’t have a green thumb意思是我不会种植,所有植物都枯萎了。故判断为A。

3. 细节理解题。根据文中的blue sometimes means sad,有因为题干中说“他被告知他的父亲病得厉害,因为他很难过”。故选A。

考点:教育类短文阅读。

 

关闭