Here are two letters to George and his answers.
Dear George,
I’m fourteen and I’m much shorter for my age. What’s worse, I’m very fat. I want to lose weight to be 55 kg and to be taller and then I can go to the school basketball team and enjoy myself. Can you help me?
Bob
Dear Bob,
Don’t warry if you’re shorter than your friends. Teenagers(青少年)grow at different times.
It doesn’t matter how heavy you are. You are still the same person. Plan your meals with your mum, and she can help you lose weight. Also, try to take more exercise.
George
Dear George,
I’m learning French but I don’t get good marks. I don’t know why. Sometimes I want to give up. But I know I shouldn’t because languages are going to be very important. What should I do?
Alice
Dear Alice,
You are right. You shold never give up, and I’m sure that you’ve mde more progress than you think. You can talkto your teacher and ask her what you should do to get a better grade. Talk to your friends who are good at French. Find something that helps you.
George
1.According to the letters, we now that George is ______.
A. a teacherr B. a doctor
C. a person who can give others advice D. Bob and Alice’s friend
2.The weight of Bob is ______ now.
A. about 50 kg B. 55 kg C. more than 55 kg D. less than 55 kg
3.Alic is worring about ______.
A. her friends B. her marks C. her height D. her weight
4.Bob should ______ accroding to George’s letter.
A. take more exercise B. talk to his friends
C. join a basketball team D. learn some French
5.George advises Alice to talk to ______ for help.
A. her mother B. her teacher C. Bob’s teacher D. Bob’s friends
1.C
2.C
3.B
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文中作者介绍了给乔治的信以及他的答复。
1.归纳理解题。根据第一封信,第三封信可知,乔治是一个能给别人建议的人。故选C。
2.细节理解题。根据第一封信I want to lose weight to be 55 kg.描述,可知我想减肥减到55公斤。故选C。
3.推理判断题。根据第三封信I’m learning French but I don’t get good marks. I don’t know why.描述可知,Alice正在学法语,但他取得不了好成绩。故选B.
4.细节理解题。根据第二封信Plan your meals with your mum, and she can help you lose weight. Also, try to take more exercise.描述可知和你的妈妈计划计划你的饭,她能帮你减肥,你也努力多做锻炼。故选 A。
5.细节理解题。根据第四封信可知,You can talkto your teacher and ask her what you should do to get a better grade.你可以和你的老师谈谈,询问他应该如何取得更好的成绩。故选D。
考点:故事类短文阅读。