Hobbies are great ways to spend your time. Some hobbies can even change the way you see the world. Let’s take painting as an example.
Think for a moment about what colour clouds are. Did you think white? Take a closer look at them next time. Clouds are mostly white,but also include black,grey,yellow,pink and even blue. It depends on so many factors like what time of day are you looking at them,the type of clouds or the angle (角度) you’re looking at them. In the sunset,you’ll see many colours in clouds you won’t see mid-afternoon.
Painting is also a great way to notice shapes. One of the easiest ways to paint faces or objects is to break them down into their relative shapes and combine them together. Everything in the world can be broken down into things like circles,squares and triangles. It’s like putting pieces of a puzzle together as you’re creating your painting.
If you take up painting,you’ll see more colours and shapes in the world. You’ll notice subtle influences (细微的影响) of colours in everything and will be able to break anything down into their relative shapes. So everything is more beautiful than ever.
( ) 21. What colour are the clouds are?
A. White.
B. Black.
C. Grey.
D. Mostly white.
( ) 22. How many factors may influence the colours of the clouds you see according to the passage?
A. One.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
( ) 23. Which is one of the easiest ways to paint faces or objects?
A. Always look them as a whole thing.
B. Always break them down into their relative shapes.
C. First break them down into their relative shapes and then combine them together.
D. First combine them together and then break them down into their relative shapes.
( ) 24. The underlined word “triangles” means .
A. 三人一组 B. 三角形 C. 三角板 D. 恐怖游戏
( ) 25. The best title of the passage is “
A. Beautiful Clouds B. Colours of the Clouds
C. Painting Influences Us D. Kinds of Hobbies
21. D根据第二段的第四句话可知云主要是白色的,但也包括其他颜色。
22. C根据第二段的第五句话可知答案。
23. C根据第三段的第二句话可知答案。
24. B根据第三段中的shapes“形状”以及本句中的 circles"圆形”,squares"正方形”可推知本单词的意思是“三角形”。
25. C本文介绍了“绘画”这种兴趣爱好对我们的影响。